Previous slide
Next slide

Een eerlijke vloer is een duurzame en waardevolle keuze

Op tal van aspecten blijkt dat natuurlijke materialen op de vloer een waardevolle investering is. Zo’n vloer groeit met je mee, met jou en je gezin, met de jaren en met je huis. Beoordeel dan eens de meerkosten van een eerlijke vloer; dat levert je een verrassend positief kostenplaatje op. Je verdient het dubbel en dwars terug! Naast al deze persoonlijke voordelen is een eerlijke vloer bovendien de meest duurzame vloer die er bestaat.

Een eerlijke vloer is tijdloos

Zijn natuurlijke uitstraling maakt de vloer tijdloos. Je kunt kiezen uit talloze materialen, patronen en kleuren. Ongevoelig voor modegrillen blijft jouw vloer jarenlang mooi en sfeervol. Natuurlijke verkleuring maakt de vloer met de jaren mooier. En mocht je op een gegeven moment uitgekeken zijn op de vloer dan maak je hem helemaal anders door hem opnieuw te laten lakken of oliën. Zo heb je met minimale kosten en inspanningen een hele nieuwe duurzame vloer. 

Een eerlijke vloer gaat langer mee

Over de levensduur van een eerlijke vloer bestaat geen twijfel; met minimaal onderhoud gaat jouw vloer generaties lang mee! Zo zie je prachtige houten vloeren in kastelen en landhuizen die al generaties lang in gebruik zijn. Mocht er toch een beschadiging zijn dan is dat makkelijk te herstellen. Een vakman zorgt dat je daar niets meer van terug ziet. Bij een toekomstige uitbouw kan je de vloer laten aanhelen. Dat kan niet bij andere materialen en is ook weer een mooi duurzaam voordeel. 

Je volgt makkelijker woontrends met een eerlijke vloer

De vloer is makkelijk aan te passen qua kleur en glans. Kleurentrends in binnenhuisarchitectuur zijn eenvoudig te volgen. Licht of donker, glans of mat, een felle kleur of juist de natuurlijke kleur, hout past zich eenvoudig aan jouw wensen aan.

Een eerlijke vloer is waardevol en waardevast

Een eerlijke vloer is niet alleen een lust voor het oog, maar hij verhoogt ook de waarde van je huis! Twee opties bij een verhuizing: je demonteert de vloer en neemt hem mee naar het nieuwe huis of je incasseert de meerwaarde bij de verkoop.

Investering zonder afschrijvingen

Het begint er al mee dat een eerlijke vloer eigenlijk een investering is in de waarde van je woonhuis. Het is zelfs een investering waar je niet op af hoeft te schrijven! De vloer behoudt namelijk niet alleen zijn sfeer, warmte en uitstraling maar vooral ook zijn waarde! Bij verkoop van je woning zal je makelaar het als een van de eerste verkoopargumenten noteren!

Lagere energiekosten met een eerlijke vloer

Op de wat kortere termijn is natuurlijk de besparing op energiekosten een goed begin. Van meet af aan betaalt een eerlijke vloer zich terug met voordeel door lagere stookkosten. De vloer isoleert, neemt warmte snel op en geeft die dan makkelijk én geleidelijk door aan de omgeving. De vloer voelt hierdoor altijd behaaglijk aan, ook bij een graadje minder warm.

Een eerlijke vloer pas je makkelijk aan, passend bij je nieuwe interieur

De eerlijke vloer kun je op elke sfeer en stijl aanpassen. Wil je eens iets anders in huis? Dan kan dat prima! Een geoliede vloer kan je eenvoudig reinigen en voorzien van een kleurolie. Een gelakte vloer kan worden opgeschuurd en behandeld met een goede parketlak. Hierdoor ondergaat je vloer een metamorfose qua kleur en uitstraling.

Kosten in perspectief plaatsen

Plaats de kosten van een eerlijke vloer eens in het perspectief van de totale investering van je nieuwe woning. Dus in het rijtje van keuken, badkamer, verlichting, tuin en dergelijke. Terwijl de vloer als geen ander sfeerbepalend is, gekoppeld aan de langste levensduur, staat hij qua kosten zeker niet bovenaan in het lijstje. En wanneer al die andere elementen van je woning alweer zijn vervangen, geniet je na tientallen jaren nog steeds van die prachtige vloer!

Voor elk budget een échte vloer

Bovenstaande feiten zorgen ervoor dat een eerlijke vloer financieel een zeer verantwoorde uitgave is. Bovendien kun je de aanschafprijs betaalbaar houden door de juiste keuzes te maken wat betreft materiaal, legpatroon, samenstelling en afwerking. In overleg met een deskundige parketspecialist kun je binnen een redelijk budget tot een hoogwaardige en beeldbepalende basis van je interieur komen.

'Onbetaalbare' argumenten om te kiezen voor een échte vloer

En dan heb je natuurlijk ook nog die ‘onbetaalbare’ argumenten. Je draagt bij aan een beter milieu, je kiest voor de meest duurzame grondstof, brengt sfeer in huis en bespaart jezelf moeizame schoonmaakbeurten. Alles bij elkaar is een échte vloer een waardevol bezit!